צבע טרי - namelesspace

צבע טרי

מיתוג / אריזות / UXUI / מיתוג ארוע
זה הולך להיות רומנטי: יש משהו מרחיב לב בליצור שפת מותג שמדברת אמנות, שמשתנה משנה לשנה, ושתמיד שומרת על עצמה כבית ליצירות ישראליות. צבע טרי, אתן בלב שלנו    

צבע טרי, יריד האמנות והעיצוב של ישראל, מתקיים מדי שנה כבר יותר מעשור. תכלס, זה הלב הפועם של התרבות הישראלית כי היריד אשכרה מפגיש בין הציבור הרחב לאמניות ולאמנים ישראלים וזו גם המטרה שלו: לקרב בין קהל צמא לתרבות לבין הקהילה היצירתית, ולאפשר לציבור הרחב להכניס אמנות ועיצוב הביתה. כל שנה מגיעים לצבע טרי קהל סקרן ונלהב של מעל 30 אלף איש. היריד נהנה וזוכה לשיתוף פעולה מצד מוסדות אמנות מובילים בארץ ובעולם, ומהווה מוקד משיכה לשוחרי אמנות מכל העולם. אז איך יוצרים שפת מותג שמתחדשת כל הזמן, שחייבת לשמר את הניצוץ האמנותי, ועדיין לשמור על הזהות, הזכירות והמוכרות שלה, גם כשהשנים עוברות?

המותג הוא הרבה יותר מיריד שנתי

לקראת היריד העשירי שלו ב- 2019, הוחלט ללכת על מיתוג מחדש לצבע טרי. כזה שירענן את השפה הגרפית ויתאים אותה לחזון, לערכים ולרוח התקופה.

כשהתחלנו במשימה מותג צבע טרי היה כבר עם שם ומוניטין וידענו שבראש ובראשונה – אסור לסכן אותו. גם ידענו שהמיתוג החדש מחויב להיות מעין אבולוציה של הקיים, עם מתיחת גבולות.

במקביל, ראינו את המותג כמיצג בעולם העיצוב והאמנות. נקודת מפגש בין אמנים למארחים, בין יצירות לבתים ועל כן, על המותג להוביל, לעורר השראה, להגיע לכולם ולכולן, לעורר תקווה ותשוקה, לחלום וליצור. להעז. לרגש.

לוגו
כדי להפוך את צבע טרי למותג על זמני, יצרנו לוגו טיפוגרפי מינימליסטי בשחור לבן. הצורה העיגולית מתכתבת בעצם עם הלוגו המקורי. במרכז, יצרנו טיפוגרפיה צורנית עם שם החברה, שעוטפת את הטגליין שמשתנה משנה לשנה. ללוגו אופי עם משמעות ופרשנות בין-לאומית: חותמת איכות גם עבור האמנים שמוכרים את העבודות שלהם, גם עבור העבודות שהמותג מייצג, וגם עבור קהל הלקוחות שמגיע לראות, לספוג ולקנות.
ללוגו 3 גרסאות, עברית, אנגלית וגרסה דו לשונית.

שפה הגרפית
השפה הגרפית של היריד נועדה להיות דינאמית ומשתנה משנה לשנה. יצרנו חוקיות בסיס שבמסגרת תהיה אפשרות לשנות את הקונספט הגרפי ככה שהנראות תהיה שונה ומבדלת בין בין הירידים , ותאפשר למותג להישאר רלוונטי ומזוהה לאורך השנים.

יישום רוחבי
מפרינט לאינטראקטיב. מסושיאל לשלטי חוצות. על העיצוב ללוות את פעילויות החברה ולשרת אותה בפן השיווקי, הפונקציונלי (שלטי הדרכה ומידע) והפנים- ארגוני (כלי תיעוד וניהול דיגיטליים).

אימוץ הטכנולוגיה לשינוי פנים וחוץ ארגוני

2023 היא השנה הרביעית שאנחנו מלווים את צבע טרי בפעילות המיתוג והעיצוב הגרפי והאינטראקטיבי. זו פעילות שוטפת שמתבצעת כל השנה, כשאחת מהנקודות הכי חשובות הוא זמן הרישום למגישים ולמגישות ביריד לפי כל-מיני קריטריונים.

כבר קרוב לשנה שאנחנו עובדים על מערכת מורכבת שהתפקיד שלה הוא לנהל את כל המערך הזה בצורה נגישה ומסודרת. למערכת 4 יוזרים עיקריים: המגישים, הועדה המדרגת, המציגים ביריד וכמובן האדמין.

זהו תהליך סופר מורכב שכולל מספר רב של שלבים, פעולות וניהול המידע שבסופו אינטגרציה מלאה של המציגים והציגות ביריד לאתר המותג, וייצוא מסמכים הנדרשים לארגון וניהול היריד.

כל מי שעסק ועוסק באפיון, בעיצוב ובפיתוח מערכות מורכבות, יודע כמה מאתגר התהליך הזה ככה שזו התרגשות אדירה בשבילנו לראות את המערכת שהושקה בשבועות האחרונים, פועלת ומתפקדת.
וכמו ששפת המותג היא דינאמית, ככה גם תהליך ה-UX/UI שלא מסתיים כאן וממשיך להתפתח כדי ליצור חווית משתמש מצוינת ולמשוך עוד ועוד אנשים, גם אמנים וגם קונים, ליריד המשמח הזה.

"תענוג גדול לעבוד איתכן, שחקניות נשמה והקפטן :)"

יפעת גוריון
הבוטום ליין

המיתוג החדש שלנו נועד עבור עליית מותג לשלב הבא: ממותג שנשען על אירוע אחד בשנה – יריד פיזי שנתי – לכזה שמציע סל של מוצרים נגזרים שונים, ותתי מותג חדשים. וכולם נועדו לשמש כפלטפורמה שמציגה תכנים מגוונים כל השנה.

ובאסה עם הקורונה ובאסה להזכיר אותה, אבל כל ההתפתחות הזאת התרחשה בזמן מגפת ענק עולמית:
מהדורת האונליין של צבע טרי 2020 הגיעה ל-150 אלף יוניקים בחודש אחד. בפרשיז נגמר המלאי תוך 48 שעות!
החזרה ליריד שנתי פיזי בסוף שנת 2021 היתה הצלחה מסחררת, עם 40,000 מבקרים, בהשוואה ל 35-30- אלף בשנים עברו.